Scoutinglandgoed Zeewolde

 

Wat is het Scoutinglandgoed?

In natuurgebied het Horsterwold, aan de oevers van het Nuldernauw, ligt Scoutinglandgoed Zeewolde. Op het terrein kunnen scouts én niet-scouts kamperen op beschutte kampeerveldjes in het bos of aan het water, uitdagende outdooractiviteiten en nieuwe avonturen beleven. Scoutinglandgoed Zeewolde is een terrein dat beheerd wordt door Scouting Nederland. Scouting Jan Wandelaar heeft geen verdere verbinding of betrokkenheid bij het terrein, de realisatie of de exploitatie.

Er zijn kampeervelden voor groepen variërend van zes tot zestig kampeerders, ieder met een eigen stookplaats. Er is op Scoutinglandgoed Zeewolde uiteraard ook ruimte voor trekkers die een nachtje willen kamperen én voor iedereen die gewoon een dagje wil recreëren in de prachtige natuur. Wandelen, mountainbiken, paardrijden, varen en fietsen, het kan op het vrij toegankelijke Scoutinglandgoed Zeewolde allemaal.

Scouting Nederland gebruikt het terrein naast het kamperen ook voor haar landelijke activiteiten, zoals het Nawaka (nationaal waterkamp) en de Nationale Jamboree voor jeugdleden en de Scout-In voor vrijwilligers. Scouting Academy, de opleidingsorganisatie van Scouting Nederland, zal het terrein in de nabije toekomst gaan gebruiken voor het geven van trainingen aan vrijwilligers.

Natuurlijke en duurzame inrichting

Scoutinglandgoed Zeewolde is gerealiseerd in het Horsterwold. Vroeger een eentonig polderbos, dat is omgevormd tot een gevarieerd natuurgebied met waterpartijen, open plekken, eilandjes, beplanting en hoogteverschillen. De gebouwen die in de nabije toekomst gerealiseerd zullen worden, zoals het Avonturenhuis (verblijfsgebouw), magazijn en het beheergebouw voor de kampstaf, worden duurzaam gebouwd.

Op Scoutinglandgoed Zeewolde kunnen kinderen en jongeren elkaar ontmoeten, grenzen verleggen en avonturen beleven die een leven lang bijblijven!

Kijk voor meer informatie op: www.scoutinglandgoed.scouting.nl