Roverscouts (18-21 jaar)

Jongvolwassen van 18 tot en met 21 jaar zijn de roverscouts. roverscouts hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger. De roverscouts doen dit zonder leiding of begeleiding, wel zijn er een aantal adviseurs beschikbaar waar de roverscouts terecht kunnen voor advies.

Het bedenken van een uitdagend programma is voor roverscouts vaste prik. De roverscouts bedenken hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie. De roverscouts kunnen daarnaast gevraagd worden om als hulpleiding bij andere speltakken aan te sluiten. Op deze manier doen ze direct ervaring op voor een eventuele leidingrol in de toekomst. Ook gaan de roverscouts naast hun eigen zomerkamp af en toe mee met andere speltakken om hier in te ondersteunen. De roverscouts kennen een goede balans tussen leuke zelfstandig georganiseerde activiteiten met leeftijdsgenoten en ondersteuning aan de groep of speltakken.

Scoutfit

De roverscouts dragen een brique Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een voetstap op de wereldbol. De brique Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden

De roverscouts hebben hun opkomst elke zaterdagmiddag van 12:30 uur – 16:00 uur bij het clubhuis de Bosschuur, Dasselaarweg 49 in Zeewolde of bij het clubhuis Land’s End, Bolhaven 10 in Zeewolde.

Adviseurs Roverscouts

De adviseurs van de roverscouts bestaan uit de volgende personen:

  • Michael van der Horst
  • Ruben Pol

Contact

Voor alle vragen over de roverscouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding.

Vragen voor de Roverscouts