Rommelmarkt

Rommelmarkt                                       

Ook in 2019 verzorgt Scouting Jan Wandelaar op Koningsdag weer een feestelijke oranje chaos op het Flevoplein in Zeewolde. “De Rommelmarkt”, sinds 1989 uitgegroeid tot een begrip in de wijde omtrek van Zeewolde. Nergens vind je in zo’n gezellige sfeer zoveel super-voordelige-koopjes dan op 27 april op het Flevoplein te Zeewolde. En dit alles omlijst met de traditionele extra’s en de zeer kansrijke Jan Wandelaar Koningsdag loterij. Met ook dit jaar weer heel veel prijzen, beschikbaar gesteld door de Zeewolder ondernemers.

De veelzijdige markt

27 april gaat de markt om 09.00 uur officieel open, tot 16.00 uur heeft iedereen dan de kans zijn of haar slag te slaan. Want tussen al onze rommeltjes is voor iedereen een koopje te vinden. Om het zoeken iets makkelijker te maken hebben we onze kramen op onderwerp ingedeeld (maar kijkt u vooral overal, want ja de indeling is niet helemaal waterdicht):

 • Boeken (i.s.m. Amnesty Zeewolde)
 • Glaswaar en serviezen
 • Elektronica (Hifi, Computers, Televisies)
 • Speelgoed
 • Huishoudelijke artikelen
 • Gereedschap
 • Tuin en vrije tijd
 • Antiek & curiosa
 • Kleine meubelen
 • De enige echte Jan Wandelaar Oliebollen (samen met bakkerij de Toren)

Daarnaast bevindt zich in de hoek van de oversteek naar de Torenstraat de Koek-en-Zopie kraam. De hele dag wordt daar verse koffie, thee en frisdrank geschonken. Voor de lekkere trek kan er gekozen worden voor een heerlijk Jan Wandelaar broodje worst. Dit jaar wegen succes verlengt… de overheerlijke Jan Wandelaar Oliebollen! In samenwerking met Bakkerij De Toren zullen we voor hun winkel te vinden zijn voor deze lekkernij.

Fietsenveiling

Om 12 uur, vindt de eerste ronde van de fietsenveiling weer plaats. Klokslag 12:00 uur stapt onze veilingmeester de kieper in om de vele fietsen aan de man te brengen. Voor een kleine vergoeding kunt u hier weer een puike stalen ros kopen. Van drie-wheeler tot racefiets, van opoefiets tot stads of stations fiets. We hebben ze allemaal, en niet duur!

Ophaaldagen

Voordat er verkocht kan worden, moet er eerst verzameld worden. Scouting Jan Wandelaar is daarom op zoek naar uw overbodige spullen. Heeft u nog leuke verkoopwaar staan, waarvan u bijvoorbeeld al enige tijd denkt “zal ik het eens wegdoen?”, dan is dit het moment. De scouts van Jan Wandelaar komen het graag bij u ophalen. Vrijwel alles nemen ze mee. Echter, het moet wel verkoopbaar zijn. Daarom kan helaas niet alles geaccepteerd worden. Spullen die duidelijk stuk of heel vies zijn kunnen niet geaccepteerd worden. Daarnaast is de afgelopen jaar gebleken dat bepaalde spullen gewoon niet verkopen, dit betreft bijvoorbeeld witgoed, CRT-Beeldschermen, bouwmateriaal en nog een aantal zaken. Zie ook onze lijst met onverkoopbare spullen.

De scouts komen dit jaar langs op de volgende dagen:

 • zaterdag 13 april – Zeewolde Noord & Horsterveld (postcodes: 3891 & 3893)
 • zaterdag 20 april – Zeewolde Zuid & de Polderwijk (postcodes: 3892 & 3894)

Op deze dagen is het ook mogelijk de spullen langs te brengen bij ons clubhuis “de Bosschuur”, aan de Dasselaarweg 49 in Zeewolde. Beide zaterdagen is het gebouw open van 9.00 uur tot 14.00 uur.

De Jan Wandelaar Loterij

Vanaf eind maart zijn de scouts van Jan Wandelaar weer in het dorp te vinden met hun lotenboekjes. Voor slechts één euro koopt u al een lot. En met dat lot maakt u kans op één van de vele geweldige prijzen.

Maar dat is lang niet alles, er zijn vele prijzen te verdelen. Allemaal belangeloos beschikbaar gesteld door Zeewolder ondernemers. Kijkt u eens op onze sponsorpagina voor een overzicht van alle bedrijven die een prijs ter beschikking hebben gesteld (of die ons op een andere manier ondersteunen).

Natuurlijk zijn er ook loten te koop op 27 april op het Flevoplein. Maar let op, op = op! Voorkom dus teleurstelling en koop op tijd.

Contact

Voor vragen en overleg over mogelijk bruikbare spullen kunt u contact opnemen met ons rommelmarkt team via:

Email: rommelmarkt@janwandelaar.nl