Landscouts (11-15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en de 15 jaar? Dan ben je een scout. Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de landscouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Een landscout ontwikkelt zijn eigen talenten. Er is ruimte voor iedere scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Hiken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, kamperen onder een zeiltje, klimmen, boogschieten, theater, vliegers maken… Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen beter leven dan buitenleven! Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Met je eigen ploeg (groepje van zeven scouts) samen slapen in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Dikke vrienden worden. De leiding is eigenlijk de reisleiding van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon gezellig mee!

Scoutfit

Landscouts dragen een beige Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een scout op een touwbrug. De beige Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden

De landscouts hebben hun opkomst elke zaterdagochtend van 09:00 uur – 12:30 uur bij het clubhuis de Bosschuur, Dasselaarweg 49 in Zeewolde.

Leidingteam

Het leidingteam van de landscouts bestaat uit de volgende personen:

  • Robert Verspuy – teamleider
  • Rik Perdaems
  • Paul Vale
  • Colin Dekker
  • Marcel Callaars
  • Tessa Speudel
  • Jesse Roelfs (aspirant)
  • Martijn Leferink (aspirant)

Contact

Voor alle vragen over de landscouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding

Vragen voor de landscouts