Clubgebouwen

Bosschuur

Op de Bosschuur zijn de bevers, welpen, esta’s, landscouts, explorers en de roverscouts iedere zaterdag te vinden. Deze voormalige schuur van de Rijksdienst en Staatsbosbeheer is eind jaren negentig helemaal verbouwd en is nu een geweldige uitvalsbasis voor diverse activiteiten in het Horsterwold. Het gebouw beschikt beneden over drie speltakruimtes, een royale middenruimte, een grote keuken en natuurlijk de natte groep. Boven zijn nog twee ruime speltakruimtes te vinden.

Maar er is nog veel meer, want rondom de Bosschuur is een groot bestraat plein te vinden waar heerlijk gespeeld kan worden. Als er een wat zachtere ondergrond nodig is, kan er uitgeweken worden naar de grasrand die weer om het plein ligt. In deze grasrand is ook de bevertuin te vinden met speeltoestellen voor onze jongste leden. Een mooie kampvuurkuil, een veranda en een kapschuur maken het plaatje compleet.

De Bosschuur is gelegen aan de rand van het Horsterwold, een superstek voor de avontuurlijke scouts van Scouting Jan Wandelaar. Midden in het bos en slechts tien minuten lopen naar het strand. Wat er ook op het programma van de speltakken staat, de omgeving van de bosschuur leent zich er goed voor.

Het clubgebouw de Bosschuur is te huur. Klik hier voor meer informatie.

Land’s End

Land’s End is het onderkomen van het waterwerk. Direct gelegen aan de haven van Zeewolde, is het de ideale uitvalsbasis om het Wolderwijd te verkennen. Land’s End heeft twee verdiepingen, op de begaande grond bevinden zich de speltakruimtes van de waterscouts, de werkplaats en de opslag van de spullen voor de lelievletten. Op de verdieping bevinden zich de speltakruimtes voor de scheepsmaatjes en de wilde vaart. Verder hier nog de ruimte bar annex leidingruimte, de keuken en de toilet/douche groep.

Voor het pand ligt op eigen terrein een bestraat pleintje met in de hoek de vlaggenmast.

Naast Land’s End liggen twee drijvende steigers waar al het varend materiaal aan afgemeerd kan worden. De hoofdsteiger ligt direct voor het pand en bevat 8 boxen voor de vletten. De kleine motorvlet kan tussen de steiger en de wal worden afgemeerd. Daarnaast is er nog ruimte beschikbaar voor het te water laten van de kano’s of het tijdelijk ligplaats geven aan een bezoeker.

De tweede steiger ligt aan de zijkant van Land’s End, hier liggen de sleper (de Stormram) en de rietaak (Scottisch Maiden) van de wilde vaart in een box. Ook hier is nog wat extra ruimte voor bijvoorbeeld het te water laten van de kano’s.