Spreekbeurt

Vind je het leuk om je spreekbeurt over Scouting te houden of een werkstuk te maken over Scouting? Speciaal voor welpen en scouts is er allerlei informatie over Scouting.

Het spreekbeurt-/werkstukpakket

Wil je meer informatie en ook wat leuks om uit te delen in je klas? Bestel dan het spreekbeurtpakket bij de ScoutShop. Hierin vind je onder andere een cadeautje voor je klasgenoten en een knallende poster om je presentatie op te vrolijken. Op deze poster staat trouwens ook nog handige informatie over Scouting. Dubbel goed dus!

Het pakket bestaat uit een handige map met daarin:

  • Een poster met foto’s van Scouting die je tijdens de presentatie kunt ophangen. Op de achterkant van de poster staan handige weetjes over Scouting in Nederland en de rest van de wereld, handig voor de voorbereiding
  • Tips over het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk
  • Een gave Laat je uitdagen!-poster en foldermateriaal om uit te delen in de klas
  • Het Scouting Magazine
  • De brochure Ontdek Scouting
  • Een antwoordkaart (alleen bij 7-11 jaar) voor een unieke welpenspreekbeurtbadge
  • Een cadeautje voor al je klasgenoten

Er is een spreekbeurtpakket voor de welpenleeftijd (7-11 jaar), een spreekbeurt-/werkstukpakket voor de scoutsleeftijd (11-15 jaar) en een speciaal spreekbeurt-/werkstukpakket voor waterscouts!

Ook handig voor je spreekbeurt!

We hebben verschillende filmpjes die je kunt bekijken op YouTube. Heeft jouw klas een digibord en verbinding met internet? Dan kun je ook vanuit de klas het filmpje bekijken. Vraag je juf of meester om je te helpen en onthoud de website goed.

Wil je een powerpointpresentatie geven? Dan hebben wij alvast een begin voor je gemaakt. Misschien kan iemand je helpen om hem precies zo te maken zoals jij het wilt hebben. Voeg er informatie over Scouting aan toe en ook leuke dingen over je eigen Scoutinggroep.

In het pdf-bestand staat heel veel informatie over Scouting in Nederland en in andere landen.

Wil je nog meer weten? Kijk dan eens verder op deze website. Er zijn ook verschillende boekjes over Scouting te vinden in de bibliotheek.

Spreekbeurtbadge

Je kunt ook een mooie spreekbeurtbadge verdienen. De aanvraagkaart zit ook in het spreekbeurtpakket, maar je kunt hem ook hierSpreekbeurt badge lowressite2  downloaden van de website . Laat je juf of meester hem invullen. Stuur hem terug naar Scouting Nederland en zij zetten je cijfer hier op de site. En om te laten zien hoe trots we zijn dat jij een spreekbeurt hebt gehouden, stuurt Scouting Nederland je ook een mooi spreekbeurtbadge, voor op je Scoutfit.