Vossenwelpen (7-11 jaar)

Themaverhaal

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Scouting Jan Wandelaar heeft 2 welpen groepen: De Junglewelpen en de Vossenwelpen.

Welpen spelen in het Jungleboek thema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle. Ze maken van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi. Ook de namen van de leiding en veel andere termen zijn bij de welpen gebaseerd op het Jungleboek verhaal.

Groepsindeling

Een groep welpen wordt samen een horde genoemd. Een welpenhorde wordt opgedeeld in 4 subgroepen van 6 kinderen. Zo’n subgroep heet een nest. In ieder nest krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De welp die aan het hoofd staat van een nest heet een gids. De tweede persoon heet een helper. Ieder nest heeft een kleur.

Scoutfit

De Vossenwelpen dragen een groene Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. De groene Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden

De Vossenwelpen hebben hun opkomst elke zaterdagochtend van 09:45 uur – 12:15 uur bij het clubhuis de Bosschuur, Dasselaarweg 49 in Zeewolde.

Leidingteam

Het leidingteam van de Vossenwelpen bestaat uit de volgende personen:

  • Patrick Dekker – teamleider
  • Joyce Koenders
  • Merel Uijtenbroek
  • Marjolein Roelfs
  • Mark Fledderus

Contact

Voor alle vragen over de Vossenwelpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding

Vragen voor de Vossenwelpen