Wilde Vaart (15-18 jaar)

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar zijn de explorers. Om verwarring te voorkomen heet deze groep bij de waterscouts de wilde vaart. De wilde vaart regelen de meeste dingen zelf: ze draaien hun eigen opkomsten en organiseren zelf hun zomerkamp. Ook hun groep runnen ze zelf, ze kiezen een bestuur en beheren de financiën van de speltak. De begeleiding doet actief mee in het door de wilde vaart opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden. De wilde vaart heeft een heuse rietaak tot haar beschikking, een kajuit zeilboot met hulpmotor waarmee ze zelfstandig de vaarwegen en meren in Nederland kunnen bevaren.

Het bedenken van een uitdagend programma is voor de wilde vaart vaste prik. De wilde vaart bedenkt hun eigen programma en kunnen er ook voor kiezen om projecten te doen. Een project is een activiteit die langer duurt dan één opkomst en is dus een stuk omvangrijker als het gaat om organisatie. Natuurlijk zijn ze ook verantwoordelijk voor het onderhoudt van de rietaak de “Scottish Maiden”. Het grote onderhoud gebeurd meestal in de winterperiode als er niet gevaren kan worden.

Scoutfit

De wilde vaart dragen een blauwe Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van een voetstap op de wereldbol. De blauwe Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden

De wilde vaart hebben hun opkomst elke zaterdagmiddag van 13:00 uur – 17:00 uur bij het clubhuis Land’s End, Bolhaven 10 in Zeewolde.

Begeleidingteam

Het begeleidingteam van de wilde vaart bestaat uit de volgende personen:

  • Rik Vogel – teamleider
  • Tijmen Bergsma
  • Colin Dekker

Contact

Voor alle vragen over de wilde vaart, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding.

Vragen voor de wilde vaart