Over Zeewolde

Zeewolde, een plek gemaakt om te recreëren, ligt drie meter onder de zeespiegel. In het midden van Nederland, aan de langgerekte Veluwerandmeren, vind je een eindeloos lange kustlijn; het grootste zoetwater ‘binnenstrand’ van Nederland! Met heerlijk zwemwater voor de perfecte vlotvaarten en tochten om per kano te verkennen. Maar ook de ‘Zeewolder wildernis’; uitgestrekte ruige natuurgebieden, waarin je vrij kunt dwalen voor vette hikes met eventueel een overnachting in de natuur.

Het dorp Zeewolde ligt op zo’n 2 kilometer afstand van de Bosschuur, het centrum ligt op ongeveer 3 kilometer van de Bosschuur. Het centrum van Zeewolde kent een redelijk gevarieerd winkelaanbod. Er zijn vier supermarkten (Albert Heijn, Deen, Lidl & Boni) waarvan er minimaal één ook op zondag open is (16.00 – 19.00). Daarnaast zijn er voldoende winkels voor alle dagelijkse benodigdheden.

Via de fietspont is ook Harderwijk goed te bereiken. Harderwijk heeft een wat groter centrum met een groot winkelaanbod en een uitgestrekte boulevard. Met de fietspont is bijvoorbeeld ook het Dolfinarium goed te bereiken.