Esta’s (7-11 jaar)

Themaverhaal

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Omdat Scouting Jan Wandelaar 3 leeftijdsgroepen van 7 tot 11 jaar heeft is er voor gekozen om 2 groepen een andere naam te geven om verwarring te voorkomen. De naam esta’s komt uit een ouder verhaal dat werd gebruikt voor het Scoutingspel. Het themaverhaal van de esta’s is gebaseerd op het verhaal “Het kind met de hoge hoed”, geschreven door Simone Schell. Het wordt alleen gebruikt in Nederland. Er zijn enkele aanvullende verhalen in de boeken “Plons!” en “Wat krijgen we nou?” te vinden. Qua Scoutfit volgen de esta’s dezelfde lijn als de welpen.

Groepsindeling

Een groep esta’s wordt samen een estar genoemd. De ideale grootte van een estar is 24 kinderen. Een estar wordt opgedeeld in 4 subgroepen van 6 kinderen. Zo’n subgroep heet een stel. In ieder stel krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De esta die aan het hoofd staat van een stel heet een steller. De 2e persoon heet een assistent steller. Ieder stel heeft een kleur.

Scoutfit

Esta’s dragen een groene Scoutfit, met als speltakteken een afbeelding van Mowgli en Shanti, de twee kinderen uit het Jungleboek. De groene Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop.

Opkomsttijden

De esta’s hebben hun opkomst elke zaterdagochtend van 09:30 uur – 12:00 uur bij het clubhuis de Bosschuur, Dasselaarweg 49 in Zeewolde.

Leidingteam

Het leidingteam van de esta’s bestaat uit de volgende personen:

  • Monique Noordegraaf – teamleider
  • Claudia Lintjens
  • Celine Lapian
  • Frank Geurtz – teamleider
  • Max Mosterd

Contact

Voor alle vragen over de esta’s, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding

Vragen voor de esta’s